Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Werken aan een betere mentale gezondheid

Het belang van gezond leven is de afgelopen jaren alleen maar duidelijker geworden. We leven natuurlijk in een land met ontzettend veel welvaart en een overvloed aan lekker goedkoop eten. We houden van feestjes, drinken graag een biertje en eten graag een heerlijk patatje. Maar door al onze welvaart is overgewicht ook een probleem in onze samenleving. En ontdekken we meer en meer het belang van sporten en gezond eten. Zeker tijdens de huidige pandemie waar is gebleken dat mensen met overgewicht meer risico’s lopen. Maar buiten dat er aandacht moet zijn voor lichamelijke gezondheid, is het ook belangrijk dat er meer aandacht is voor mentale gezondheid. Door dit jaar hebben veel last van negatieve gevoelens, somberheid en stress. Wanneer je hier langdurig last van hebt dan kan dit leiden tot een stoornis zoals een dysthyme stoornis, dit is een lichte maar langdurige depressie. Ook kunnen mensen last krijgen van een piekerstoornis. In dit artikel geven we daarom tips voor een betere mentale gezondheid.

Meditatie & leven in het moment

We hebben allemaal last van een constante gedachten stroom. Veel mensen zijn constant met zichzelf in gesprek en piekeren over de toekomst en het verleden. Dit kan tot veel negatieve gevoelens en stress leiden. Maar wanneer we erover nadenken komen veel van onze angsten over de toekomst niet uit. Het is beter om in het hier en nu te leven. Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Het vergt oefening. Een goede manier om te oefenen in het moment te leven is door dagelijks te mediteren. Je hoeft niet meteen urenlang te mediteren, slechts twintig minuten per dag kan al ontzettend veel helpen. Door dagelijks twintig minuten te focussen op het hier en nu, bijvoorbeeld door op de ademhaling of omgevingsgeluiden te focussen, kun je piekeren verminderen.

Relaties in je leven verbeteren

Stress en depressies komen ook vaak door de relaties in ons leven. Zowel op professioneel, sociaal en romantisch niveau bepalen relaties met anderen voor een groot deel ons levensgeluk. Wanneer we slechte relaties hebben dan kan dit tot veel ongeluk leiden. Onze belangrijkste relatie is natuurlijk de romantische relatie met vrouw, man, vriend, vriendin. Wanneer er spanningen zijn die niet meer samen op te lossen zijn maar je wilt wel nog proberen samen verder te gaan, dan kan het uitkomst bieden een relatietherapie te doen. Tegenwoordig is het ook heel goed mogelijk om online relatietherapie te doen.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Belangrijkste elementen van een camera lens

Wie professionele foto’s van hoge kwaliteit wilt maken, gebruikt hiervoor de juiste materialen. Denk aan...

Deze Italiaanse plekken zou je moeten bezoeken

Elke zomer trekken er honderdduizenden mensen naar andere Europese landen. Zo zoekt men het...

Een auto nodig? Dit zijn je opties!

Er zijn onwijs veel situaties denkbaar waarin het handig is om een auto tot...

Wespen bestrijden in het wespenseizoen

Ieder kind in Nederland is waarschijnlijk bang voor wespen, of in ieder geval een...

Wat is underlayment?

Bij een verbouwing komt meer kijken dan de meeste mensen op voorhand denken. Daarom...

Waarom geen verhuislift huren in Den Haag?

Als je spieren er al zeer van doen en de stress je naar je...

Categorieën

Comments