Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Ik ga een auto leasen!

Ik heb een al lange tijd zitten nadenken over welke nieuwe auto ik wil. Telkens haakte ik weer af omdat ik het financieel niet kon betalen. Dat is natuurlijk erg zonde. Het aanschaffen van een nieuwe auto is natuurlijk een grote investering. Ik kon zo'n grote investering niet in één keer doen. Doordat ik onderzoek ben gaan doen heb ik toch nog een manier kunnen vinden om mijn (droom)auto te kopen: leasen. Voor de geïnteresseerden ik heb mijn auto aangeschaft bij lease.auto.  

Wat is leasen

Wanneer je een auto wil kopen zijn er verschillende manieren om de auto te financieren. Zo is het mogelijk om een nieuwe of tweedehands auto te kopen. Maar je kan ook leasen. Leasen houdt in dat je voor gedurende een bepaalde periode tegen een bepaalde prijs een leaseauto krijgt. Je maakt dan maandelijks een bedrag over naar de leasemaatschappij.

Financial lease

Een auto kopen met financial lease betekent dat je elke maand een vast bedrag betaald. Je hoeft dan nog geen enorme spaarrekening vol te hebben met geld om je droomauto te kunnen kopen.  

Voordelen

Aan financial lease zitten een aantal voordelen. Een voordeel daarvan is dat bij de aanschaf van een nieuwe auto je zelf nog geen grote investering doet. Door middel van financial lease ga je een lening aan bij een leasemaatschappij. Dit is een groot voordeel, je hoeft dan niet jaren te sparen voordat je een auto kan kopen. Wat ook erg voordelig is dat het een eenvoudige manier is om een financiering af te sluiten. In sommige gevallen is er ook nog een investeringsaftrek of renteaftrek mogelijk als je een bedrijf hebt. Bovendien ben je bij financial lease ook economisch eigenaar van de leaseauto.

Nadelen

Je sluit en contract af en het kan goed zo zijn dat je ook nog kosten maakt die buiten het contract vallen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die niet zijn opgenomen in het leasecontract. Ook ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van je auto. Bij onverzekerde schade en/of grote reparaties mag je dus zelf je betalen.

Mijn keuze

Ondanks bovenstaande nadelen is mijn keuze toch gevallen op financial lease. Dat komt vooral omdat ik niet in een keer genoeg budget heb om de auto aan te schaffen, maar financial lease maakt het toch mogelijk om de auto aan te schaffen. En ik vind het ook fijn dat ik uiteindelijk ook economisch eigenaar van de auto word.

Welke manier van financieren spreekt jou het meeste aan bij het kopen van een auto?

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Weet wanneer je je aandelen verkoopt

Als je je veel bezig houdt met beleggen is het goed om je goed...

De beste manieren om je voertuig te verkopen

Er zijn veel mensen die graag een voertuig willen verkopen. Dit kunnen verschillende voertuigen...

Belangrijkste elementen van een camera lens

Wie professionele foto’s van hoge kwaliteit wilt maken, gebruikt hiervoor de juiste materialen. Denk aan...

Deze Italiaanse plekken zou je moeten bezoeken

Elke zomer trekken er honderdduizenden mensen naar andere Europese landen. Zo zoekt men het...

Een auto nodig? Dit zijn je opties!

Er zijn onwijs veel situaties denkbaar waarin het handig is om een auto tot...

Wespen bestrijden in het wespenseizoen

Ieder kind in Nederland is waarschijnlijk bang voor wespen, of in ieder geval een...

Categorieën

Comments