Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Het belang van desinfectie

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van desinfectie gel door de coronacrisis. Maar waarom wat doet desinfectie precies? En waarom is water en zeep niet genoeg? In de blog lees je verder over de werking van desinfectie en het nut ervan. 

Bij het gebruik van handdesinfectie zorgt de alcohol ervoor dat bacteriën en virussen gedood worden. Hierdoor is de kans kleiner dat bacteriën en virussen worden overgedragen. Dit kan ook gedaan worden door je handen te wassen met water en zeep. Er wordt geadviseerd om minimaal 20 seconden je handen te wassen en vervolgens je hadden af te drogen met papieren handdoekjes die direct weggegooid kunnen worden. Omdat water en zeep niet altijd aanwezig is, is handdesinfectie en goed alternatief om bacteriën en virussen te doden. 

Hoe gebruik je desinfectie gel? 

Na het aanbrengen van de desinfectie gel op de hand moet je 30 seconden wachten tot de gel is ingewerkt. Na 30 seconden wachten kun je gewoon weer je handen gebruiken. Door het gebruik hiervan wordt de verspreiding van virussen en bacteriën met 70% verminderd. 

Waarom is dit belangrijk? 

Desinfecteren is niet alleen belangrijk voor jezelf maar ook voor mensen in je omgeving. Door de huidige corona crisis is het beschermen van je omgeving alleen maar essentiëler geworden. Misschien merk jij niks van het virus maar worden andere mensen er erg ziek van of kan het zelfs leiden tot overleiden van mensen. Door het gebruik van desinfectiegel is de kans op verspreiding veel kleiner en voorkom je besmetting bij je zelf en die bij mensen in je omgeving. 

Handen wassen met water en zeep of desinfectie gel gebruiken? 

Waarschijnlijk vraag je nu af wat nou beter is? Het gebruiken van water en zeep of het gebruik van desinfectie gel? Als je minimaal 20 seconden je handen wast met water en zeep is dit voldoende. Hiermee zouden alle virussen en bacteriën gedood moeten zijn, waardoor jezelf niet besmet raak of andere mensen besmet met bacteriën en virussen. Als je de voorkeur hebt is daarom het wassen van je handen met zeep de beste optie omdat je hiermee alle virussen en bacteriën mee dood. Omdat je niet altijd toegang hebt tot water of zeep is desinfectie een goed alternatief. Het dood 70% van de bacteriën en virussen waardoor de kans op verspreiding veel minder groot is. Hierdoor heb je altijd de mogelijkheid om je zelf zo goed mogelijk te beschermen tegen virussen en bacteriën. Wil je daarom ook desinfecterende handgel kopen?

 

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Belangrijkste elementen van een camera lens

Wie professionele foto’s van hoge kwaliteit wilt maken, gebruikt hiervoor de juiste materialen. Denk aan...

Deze Italiaanse plekken zou je moeten bezoeken

Elke zomer trekken er honderdduizenden mensen naar andere Europese landen. Zo zoekt men het...

Een auto nodig? Dit zijn je opties!

Er zijn onwijs veel situaties denkbaar waarin het handig is om een auto tot...

Wespen bestrijden in het wespenseizoen

Ieder kind in Nederland is waarschijnlijk bang voor wespen, of in ieder geval een...

Wat is underlayment?

Bij een verbouwing komt meer kijken dan de meeste mensen op voorhand denken. Daarom...

Waarom geen verhuislift huren in Den Haag?

Als je spieren er al zeer van doen en de stress je naar je...

Categorieën

Comments