Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Kies je voor zonnedakpannen of zonnepanelen?

Misschien overweeg je om zonnedakpannen te nemen en ben je je hierover aan het inlezen. Zonnedakpannen zijn nog niet heel bekend en regelmatig hoor je dan ook mensen praten over de nieuwe panelen die ze op hun woning of bedrijfsruimte hebben laten plaatsen. Het is echter slim om te kijken naar zonnedakpannen omdat ze een aantal sterke voordelen hebben vergeleken met de panelen versie. Hier vertel ik je graag wat meer over.

Overstappen op zonne-energie: wat is er mogelijk?

Het is om te beginnen een hele goed investering om over te stappen op zonne-energie. Je draagt bij aan het terugdringen van uitstoot en schade aan de natuur door de opwekking van energie. Zonne-energie is een veilige manier van energieopwekking waar je rendement uit kan halen en zal je woongemak juist versterken doordat het volledig stil werkt. Panelen zijn dus ook zeker een goede optie, maar op sommige dagen zijn panelen niet te plaatsen door bijvoorbeeld verschillende hoeken in de daklijn. Ook kan het dat de gemeente het niet toestaan om panelen te laten plaatsen omdat het om monumentale panden gaat. Maar het kan ook juist zijn dat er extra subsidie gegeven kan worden wanneer je zonne-energie gaat opwekken als particulier. Dit zou je dus ook per gemeente moeten nakijken.

Het plaatsen  van zonnedakpannen kan een oplossing zijn wanneer de panelen niet passen. Bovendien zien ze er veel fraaier uit omdat ze er precies hetzelfde uitzien als normale dakpannen. Je hebt traditionele dakpannen van keramiek of lei waarin dan zonnecellen zijn verwerkt en zo ook energie kunnen opwekken.

Prijs van zonnedakpannen

De prijzen voor de zonnedakpannen zijn echter wel hoger dan die van panelen. Dat zit hem vooral in het feit dat de zonnedakpannen moeilijker zijn om te maken en om ze te plaatsen. Je dak zal er immers voor verlegd moeten worden. Daarbij leveren de dakpannen minder energie dan panelen doordat de vormgeving van een dakpan ervoor zorgt dat er niet altijd direct zonlicht opgenomen kan worden.

Ondanks de hogere prijs is het een investering die zichzelf uiteindelijk terug zal verdienen. Wel is het slim om een goede vergelijking te maken tussen de prijs en kwaliteit. Een hogere kwaliteit zal zich immers beter terugverdienen. Maar er zitten best wat verschillen in de prijzen van aanbieders.

Je kunt via offerte.nl een overzicht laten maken van de verschillende opties voor zonnedakpannen prijs op basis van service en kwaliteit. Je ontvangt vervolgens 4 gratis en vrijblijvende offertes voor de zonnedakpannen voor jouw woning en het beste bij je wensen past. Je kunt dan een weloverwogen beslissing maken over het type zonnedakpannen dat je neemt. 

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

4 tips bij de aankoop van jouw hoortoestel

Je hebt besloten dat het tijd is om een hoortoestel aan te schaffen. Dat...

Huis ontruimen van de woning van een overleden persoon

Wanneer een geliefd persoon is overleden moet zijn of haar huis ontruimd worden zodat de...

Zet aaltjes tegen emelten in. Daar knapt je gazon...

Vertoont je gazon ineens gele, bruine of zelfs kale plekken? Dan is de kans...

Muizen? Probeer deze tips!

Een van de eerste stappen bij het voorkomen van een muizenplaag is het opsporen...

Categorieën

Comments