Het geluid is geraden.

Raar geluid

De laatste tijd worden wij thuis geteisterd door een gek geluid. Het klinkt een beetje alsof er iets valt, of er iemand tegen iets is aangelopen. Ik ben een erg lichte slaper, dus ik word er a) altijd van wakker en ben b) altijd overtuigd dat het minstens een inbreker is. Na al meerdere keren manlief te hebben wakker  gemaakt om te kijken of er echt geen inbreker in huis was, was hij er klaar mee. Hij wist zeker dat het één van de kinderen was die ’s nachts liep te spoken. Nou hebben wij inderdaad een slaapwandelaar thuis, maar dat zou het niet kunnen zijn: ik ben meerdere keren gaan kijken na wakker te zijn geworden van het geluid en het kind lag dan elke keer nog rustig in zijn bed te slapen.

Camera

Het gebeurde afgelopen tijd steeds vaker. Wat kon dit in hemelsnaam zijn? Een leiding die geluid maakte? De buren die met een deur gooide? Ik kon het niet bedenken. We hebben daarom vorige week een aantal camera’s binnen opgehangen, die ’s nachts ook goed zicht hebben en daarnaast alleen de beelden opslaan rondom een binnenkomend geluid. Perfect dus! We bekeken de beelden en raad eens wat we zagen? Geen inbrekers, geen slaapwandelende kinderen. Het was de kat. Het arme beest rent dus elke keer tegen de gesloten deur aan met zijn logge koppie en lijf, compleet in de veronderstelling dat deze open was.

Nachtblind

Los van het feit dat ik het onwijs zielig voor hem vind (wat moet hij een pijn hebben onderhand!), baarde het me ook wel zorgen. Onze kat was altijd de gracieusheid zelve, dit was niets voor hem. Ik heb hem daarom maar meegenomen naar de dierenarts, en die is er achtergekomen dat hij een oogziekte heeft die hem langzaam blind maakt. Overdag kan hij nog prima zien, maar zijn nachtelijke zicht is dusdanig verslechterd dat hij nu officieel nachtblind is. We hebben gelukkig medicijnen voor hem om de achteruitgang wat tegen te gaan, maar het zal nooit meer beter worden dan dit. Enorm balen voor hem, want onze kat is een echt nachtdier. Om hem toch nog lekker  in het donker zijn ding te kunnen laten doen hebben we daarom binnenverlichting gekocht die we aandoen als wij naar bed gaan. Kost iets meer en is misschien niet heel goed voor het milieu, maar in het donker rondrennen is niet goed voor mijn kat zijn schedel. En sindsdien is het geluid ook verdwenen. Alleen daarvoor zou ik het al doen.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Wat maakt een online casino goed

Als je zin hebt om online een gokje te wagen dan wil je natuurlijk...

Wat is een Unimog en waar kun je hem...

Een Unimog, bij sommige mensen doet het een belletje rinkelen, maar bij veel mensen...

Lieve gebaren tijdens Corona: wij helpen je!

  De huidige tijden zijn vreemd , we zitten noodgedwongen thuis en kunnen elkaar nauwelijks...

Netflix is niet meer weg te denken

In de winter en de herfst maanden, hebben we ons allemaal schuldig gemaakt aan...

Het verschil tussen een voedselallergie en voedselintolerantie

Lichamelijke reacties met negatieve effecten ten gevolge van bepaalde soorten voedsel is vrij gebruikelijk....

Categorieën

Comments