Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Hoe belangrijk is afval scheiden?

De afgelopen jaren, in tijden van de opwarming van de aarde, is het scheiden van afval steeds belangrijker geworden. Voorheen werd afval veel minder gescheiden, omdat men er nog niet zo mee bezig was en het veel minder in het nieuws kwam. Tegenwoordig wordt vrijwel al het afval gescheiden, zowel door particulieren als door bedrijven. Glasafval wordt al voor lange tijd gescheiden in Nederland. In sommige gemeentes staan glasbakken, terwijl je in andere gemeentes tegen een zeer gereduceerd tarief een rolcontainer kan huren special voor glaswerk.

Het recycleproces van glas

Het recyclen van glas gaat over verschillende trajecten en is voor vele consumenten een onbekend proces. Allereerst is het aan ons als consument om het glas goed en juist te scheiden, zodat de verwerkingsbedrijven hier geen hinder van kunnen ondervinden. Vervolgens wordt het glasafval opgehaald door de vuilnismannen van organisaties als cyclus. Hier wordt het glas gescheiden op de vuilstortplaats. Onderscheid wordt er onder andere gemaakt in kleur van het glas, soort glas en grootte van het glas. Het grove glas wordt vervolgens afgebroken en in kleinere stukjes gehakt. Het metaal tussen het glas wordt met behulp van een magneet gescheiden van het glas. Het papier of plastic wordt middels zuigkracht uit de berg glas gezogen en al het overige afval wordt er met behulp van andere technieken uit verwijderd. Belangrijk om te weten is dat er in een berg van 1000 kilo glas, maximaal 25 gram vervuiling mag zitten. Het is daarom des te belangrijker om enkel lege glazen flessen of potten in de bak te deponeren. Een glazen potje met voedselresten zal dus voor problemen in het recycleproces kunnen zorgen. Een andere manier om gerecycled glas te verwerken, is middels een rooster. Dit rooster werkt als het ware als een zeef, waardoor de grootste hoeveelheid vervuiling achter blijft op het rooster. Dit geroosterde glas komt op een band terecht, waar menselijke handen de overige vuilresten er met de hand tussen vandaan halen. Als het glas eenmaal aan de norm voldoet, wordt het schoongespoten om het de volgende keer voor nieuw verpakkingsmateriaal te kunnen gebruiken. Goed om te weten toch?

Een rolcontainer huren

Voor bedrijven, maar ook voor particulieren is het mogelijk om rolcontainers te huren. Rolbakkie.nl is zo’n website waar je een abonnement kunt afsluiten voor het huren van rolcontainers. Vooral voor bedrijven die veel glasafval hebben, is dit een ideale oplossing. Je kunt zelf bepalen hoe frequent het afval opgehaald moet worden. Dit kan van 1 keer per maand, tot 2 keer per week. Houdt er wel rekening mee dat niet al het glasafval in deze bakken gedeponeerd mag worden. Ruiten, lampen en glazen servies mag bijvoorbeeld niet in deze glasrolcontainer gedeponeerd worden.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments