Hoe je een goede VvE beheerder uitkiest

0
1537

Iedere keer is het weer een gedoe met onze VvE. VvE staat voor verenigingen van eigenaren en die heb je nodig als je met meerdere mensen in een gebouw woont. De VvE dient een aantal keer per jaar bij elkaar te komen om alle belangen van de verschillende appartementseigenaren te bespreken. Met een VvE wordt er onder andere geregeld welke verzekeringen er worden afgesloten en worden de onderhoudskosten bepaald. Iedereen betaalt een bedrag per maand om al deze kosten te kunnen realiseren. Hier komt dus een hoop administratie werk bij kijken. 

 

Bij mij in het gebouw wordt er twee keer per jaar een vergadering georganiseerd waar al mijn buren en ik samen komen. Dit gaat al met pijn en moeite, want iedereen heeft het veel te druk. In de laatste vergadering is er naar voren gekomen dat de personen die de administratie regelen ermee willen stoppen. Niemand heeft zich aangeboden om deze taak op zich te nemen. Daarom hebben we ervoor gekozen om VvE beheer Amsterdam in te schakelen. Er is veel keus aan bedrijven die zich aanbieden als VvE beheerder. Daarom vonden wij het lastig om er eentje te kiezen. Ik zal nu drie tips delen die jou misschien kunnen helpen bij het uitkiezen van een VvE beheerder. 

 

Prijs

In principe leveren alle VvE beheerders dezelfde dienst. Zij kunnen zich wel onderscheiden in prijs. Wij vonden het daarom heel erg belangrijk om deze factor mee te nemen in onze overweging. Bepaal daarom in jouw VvE welke taken jullie allemaal willen uitbesteden en vraag aan een groep om offertes op te vragen bij verschillende aanbieders. Zo hoeft niemand het werk alleen te doen. Vervolgens kunnen jullie kiezen welke beheerder wint op het gebied van prijs. 

 

Bereikbaarheid

Is de beheerder makkelijk te bereiken via de telefoon of mail? Duurt het niet eeuwen voordat je pas een antwoord kan verwachten? Dat is heel erg belangrijk want als jij een spoed klus hebt dat in het gebouw opgelost moet worden dan wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk gebeurd. Wees daarom alert op de reactietijd wanneer je voor het eerst contact opneemt met de beheerder. 

 

Connectie 

Het is natuurlijk belangrijk dat je een goede relatie kan opbouwen met de beheerder. Ga daarom op persoonlijk gesprek om te kijken of jullie een connectie hebben. Vraag naar de mensen in het bedrijf, hoe lang ze er al werken en hoe iedereen met elkaar omgaat. Op basis van deze informatie kun je een inschatting maken of de beheerder past bij jouw VvE.