Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Een auto lease, hoe werkt dat?

Sinds kort werk ik bij een bedrijf in Amersfoort en woon zelf in Naarden deze afstand is prima te doen met de trein maar toch ben ik eens gaan kijken naar een auto. Op het moment wil ik geen auto kopen maar een auto lease. Ik ben eens gaan kijken of ik een private lease of een shortlease auto wil. Maar wat is private lease nou eigenlijk? Vandaag schrijf ik mijn blog over private lease en wat er allemaal bij komt kijken. Volgende week verdiep ik mij in de shortlease.

 

Private lease

Zoals de naam het al zegt bij private lease huur je privé een auto voor een bepaalde tijd tegen bepaald bedrag. De auto die je leased is eigendom van een lease maatschappij die je na de leaseperiode weer inlevert. Bij private lease huur je een auto voor een periode van 12 á 60 maanden, bij shortlease is deze periode korter. Iedere maand betaal je bedrag om de auto te lease, inclusief is de een allrisk-autoverzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud, pechhulp en banden verwerkt. Dit maakt dat het lease voor veel mensen aantrekkelijk is. Uit onderzoek is gebleken dat een grootdeel van de mensen die in het bezit zijn van een auto niet precies weten wat de vaste lasten zijn. Ook prettig is dat je het leasetarief tussendoor kan aanpassen, dit verschilt wel per leasemaatschappij wat daar de mogelijkheden in zijn. Je betaald altijd voor je eigen benzine en boetes die je maakt met je lease auto.

 

5 weetjes over private lease

  1. Met private lease hoef je je niet druk te maken over onverwachte rekeningen, zoals voor onderhoud en reparaties.
  2. Maar er zijn ook nadelen, bijvoorbeeld als je een hypotheek wilt afsluiten. Je kunt door een private-leasecontract vaak een stuk minder lenen.
  3. Iedereen met een Nederlands paspoort kan een auto leasen. Vaak kan je tot 75 jaar via de regulieren weg een auto leasen. Als je ouder bent dan 75 jaar dan kan je eventueel wel nog via de collectieve weg een auto leasen.
  4. Er is een ruime keuze in lease auto, tegenwoordig is de helft van deze lease auto’s elektrisch. Als de auto niet bevalt dan is het altijd mogelijk om de auto te ruilen voor een ander model.
  5.  Er is geen fiscale bijtelling bij private lease, die geldt alleen voor leaserijders met een auto van de zaak.

 

Laat je altijd goed informeren en kijk naar wat er bij jou het beste past, zo vindt je de idealen auto.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Hoe ga je om met een traumatische ervaring?

Een traumatische ervaring kan een grote impact hebben op je dagelijkse leven. Het duurt...

Visum weetjes als je naar Suriname reist

Door de pandemie is het voor reizigers af te raden om verre reizen te...

Meer smaak met restaurantwijnen

De feestdagen komen er binnenkort weer aan, je wilt dan natuurlijk een lekker wijntje...

Meer plezier in bed: dit kan je doen

Een lange relatie kan als gevolg hebben dat de slaapkamer een steeds minder spannendere...

Een Parajumpers jas kopen

Wil je een jas kopen van een bekend merk? Dan kun je overwegen om...

Wat zijn ontwikkel assessments en wat zijn selectie assessments?

Als je voor het eerst een assessment moet gaan doen zal je je afvragen...

Categorieën

Comments