Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Hoe beveilig ik mijn huis?

Niemand wilt natuurlijk dat het zich gebeurt; je komt thuis en je dierbare spullen zijn door een inbreker meegenomen. Of misschien nog wel een enger idee; je wordt wakker en je ziet dat er iemand in jouw slaap jouw dierbare spullen heeft meegenomen. Dit wilt iedereen natuurlijk voorkomen. In deze blog geef ik zodoende een aantal tips om inbrekers buiten de deur te houden en jouw dierbare spullen te beveiligen.

Altijd deur op slot draaien

Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk dat je de deur op slot doet. Het maakt niet uit hoe kort je even weg bent; de hond uitlaten of een snelle boodschap. Een inbreker heeft maar een paar minuten in het huis nodig om alle waardevolle spullen te verzamelen en weer te verdwijnen. Geef hem daardoor niet de kans om gemakkelijk met een kaart de deur open te kunnen maken doordat je de deur alleen hebt dicht getrokken en niet op slot hebt gedraaid.

Ramen sluiten

Naast de deur is het natuurlijk ook erg belangrijk om alle ramen goed te sluiten. Vergeet daarbij niet dat een inbreker best moeite wilt doen om naar een eerste verdieping te klimmen als hij ziet dat hier een raam open staat. Verder is het ook belangrijk om zelfs de kleine ramen goed af te sluiten, het blijkt namelijk dat inbrekers maar 15cm nodig hebben om binnen te komen. Verder is het natuurlijk belangrijk dat er geen kostbaarheden te zien zijn door het raam, dus ruim deze goed op of sluit de gordijnen.

Alarmsysteem

Naast de preventieve maatregelen zijn er natuurlijk ook maatregelen om te voorkomen dat als de inbreker binnen is, dat deze zijn buit kan verzamelen. Een van die maatregelen is het ophangen van een alarmsysteem die een melding heeft zodra er iemand zich in de woning bevindt. Deze melding wordt dan naar een meldkamer verstuurd en deze zorgt er dan voor dat er zo snel mogelijk iemand de woning gaat controleren. Hierbij moet wel rekening gehouden met de situatie in de woning. Als jij namelijk een huisdier hebt, is het natuurlijk niet de bedoeling dat het alarm ook hierdoor af kan gaan.

Mistmachines

Mistmachines zijn apparaten die als zij geactiveerd worden door een inbreker de volledige ruimte vullen met rook. Door deze rook zal de inbreker niet verder dan 30cm voor zich uit kunnen kijken en is zijn eerste instinct om de woning te verlaten. Bovendien is het erg moeilijk voor de inbreker om nog spullen te vinden.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Weet wanneer je je aandelen verkoopt

Als je je veel bezig houdt met beleggen is het goed om je goed...

De beste manieren om je voertuig te verkopen

Er zijn veel mensen die graag een voertuig willen verkopen. Dit kunnen verschillende voertuigen...

Belangrijkste elementen van een camera lens

Wie professionele foto’s van hoge kwaliteit wilt maken, gebruikt hiervoor de juiste materialen. Denk aan...

Deze Italiaanse plekken zou je moeten bezoeken

Elke zomer trekken er honderdduizenden mensen naar andere Europese landen. Zo zoekt men het...

Een auto nodig? Dit zijn je opties!

Er zijn onwijs veel situaties denkbaar waarin het handig is om een auto tot...

Wespen bestrijden in het wespenseizoen

Ieder kind in Nederland is waarschijnlijk bang voor wespen, of in ieder geval een...

Categorieën

Comments