Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Hulp bij verloren kentekenbewijs

Bij het kopen van een auto komen vele verantwoordelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van de auto, het betalen van wegenbelasting of niet te veel alcohol consumeren wanneer je de weg op gaat? Daarnaast gelden ook belangrijke documenten waarover je moet beschikken als je een auto hebt. Neem bijvoorbeeld altijd, maar dan ook altijd, je legitimatie mee. Een rijbewijs is natuurlijk ook verplicht. Maar een document dat zo af en toe over het hoofd wordt gezien, is het kentekenbewijs. Dus wat nou als je niet die meer kan vinden?

Er is altijd een oplossing

Kentekenbewijs kwijt? Geen paniek. Er is op het internet een stappenplan te vinden voor dit soort situaties. Betrouwbare bronnen zijn onder andere RDW, Rijksoverheid of Kentekenloket. Die vertellen je precies wat je moet doen. Zo zou je binnen een aantal dagen een nieuwe ontvangen wanneer je een nieuw kentekenbewijs hebt aangevraagd. Je moet dan eerst wel het kentekennummer van je auto, het voertuigidentificatienummer en jouw eigen burgerservicenummer opgeven. Je burgerservicenummer kan je gewoon op je paspoort of andere legitimatie terugvinden.

Tips voor het vervolg

Ben jij iemand die makkelijk spullen kwijtraakt? Oftewel, je vergeet snel waar je iets voor het laatst gelaten hebt? Heel herkenbaar, want ik heb dit ook zo vaak. Het overkomt iedereen wel eens. Maar misschien is het dan wel handig om te zorgen dat je dit in de toekomst niet meer zo vaak overkomt. Denk bijvoorbeeld aan je spullen op een vaste plaats neerleggen of je spullen op categorie groeperen. Je moet bijvoorbeeld weer de vaste rekeningen van je TV-abonnement en de centrale verwarming gaan betalen. Berg daarom alle desbetreffende documenten op in een kast. Dat geeft orde in je hoofd en in je huis. Geef je sleutels ook een vast plekje in huis, bij voorkeur zo dicht mogelijk de plek waar je het huis verlaat. Laat tot slot je kentekenbewijs gewoon altijd in de lade van de auto zitten, lekker simpel. Het heeft namelijk toch geen nut voor andere zaken dan je auto. 

Kentekenbewijs is cruciaal, maar niet altijd nodig

Het is dus handig om het kentekenbewijs van je auto gewoon in de auto te laten liggen. Maar wat nou als je de auto voor langere tijd niet nodig zal hebben en dat de auto ongebruikt blijft? Dan betaal je dus onnodig wegenbelasting en andere kosten van je auto. Het kan daarom een goede zet zijn om je auto te schorsen. Dat houdt in dat je de verzekering van je auto stopzet.

 

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments