Ik koos voor laminaat!

0
1159

Als je een nieuw huis koopt of huurt zit de kans erin dat het nog compleet leeg is. Kale muren, nog geen meubels en zelfs de vloer moet nog gelegd worden. Dit was ook in mijn nieuwe huisje het geval. Zoveel keuzes moeten er dan gemaakt worden, pfff. Aan de ene kant heel leuk, maar ook ontzettend moeilijk.

Fantasie

Als het nog zo leeg is kan het lastig zijn om je voor te stellen hoe je het uiteindelijk wil hebben. Je hebt wel een hele grote fantasie nodig om je in te beelden hoe een bepaald kleurtje aan de muur of een bepaalde soort vloer zal staan. Een goede tip is om veel tripjes te maken naar winkels zoals Ikea. Hier kan je al afgemaakte woonkamers, badkamers en keukens zien en vergelijken met elkaar. En als je iets mooi vindt maak dan vooral even een foto! Zo kan je met deze foto’s en plaatjes van bijvoorbeeld Pinterest een mooi moodboard maken. Dit moodboard kan je dan weer gebruiken als je echt aan de slag gaat en kan heel fijn zijn om te gebruiken als basis.

Een ingewikkelde keuze

De stijl die ik wilde in mijn huis en de kleuren verf aan de muur vond ik een vrij makkelijke keuze. Ik ben iemand die goed weet wat ze wil en met mijn huis was dat niet anders. Ook ben ik al van jongs af aan bezig met het idee dat ik later mijn eigen huisje kan inrichten, dit leek mij altijd al geweldig. Maar, hoe makkelijk het ook ging, er was een ding wat ik echt het allermoeilijkst vond; een vloer kiezen. Je hebt zoveel soorten vloeren met verschillende voor- en nadelen, dat ik het echt niet meer wist. Daarnaast heb ik ook absoluut niet veel kennis van vloeren en had ik dus ook geen idee wat voor mij handig zou zijn ofzoiets.

Toch gelukt

Gelukkig heb ik de knoop uiteindelijk kunnen doorhakken. Na veel plaatjes bekeken te hebben kwam ik erachter dat ik tegels altijd een beetje een kille look vind hebben. Daarnaast zijn tegels vaak veel kouder dan vloerbedekking of hout/laminaat. Dit viel dus in ieder geval af. Nu ging de keuze nog tussen hout, laminaat of vloerbedekking. Omdat ik ook wel denk dat ik na een tijdje een huisdier wil nemen, een kat of een hond, leek vloerbedekking mij niet zo handig. Dat wordt alleen maar viezig met huisdieren en is ook niet echt makkelijk schoon te krijgen. Ook hout ging hem niet worden; ik vond het gewoonweg te duur en daarnaast heeft hout veel onderhoud nodig (wat ook geld kost). En toen was de keuze gemaakt; laminaat ging hem worden! En wauw wat ben ik er blij mee… Het was niet al te duur, geeft een warme sfeer en staat prachtig. Zeker een aanrader dus voor je eerste eigen huisje.