Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Zomervakantie naar Sicilië

Sicilië is een eiland dat bij Italië hoort. Het eiland ligt zuidwestelijk ten opzichte van het Italiaanse vasteland. Het stond jarenlang bekend als het eiland waar de Italiaanse maffia gevestigd is. Dit is echter helemaal niet meer het geval en je zal er niks van merken tijdens je vakantie in Sicilië. Afgelopen zomer ben ik op vakantie geweest naar Sicilië, in deze blog zal ik mijn ervaringen van deze zomervakantie delen en wat tips geven zodat jij ook optimaal kunt genieten van dit prachtige eiland.

Catania

Catania is de tweede stad van Sicilië, enkel Palermo is groter. Hoewel Catania wellicht niet de mooiste stad van Sicilië is, heeft het wel iets heel speciaals: de Etna. De Etna is na de Stromboli de actiefste vulkaan in Europa. Laat dit je er echter niet van weerhouden om de vulkaan te bezoeken. Je kunt een bus vanuit Catania nemen naar het plaatsje Rifugio Sapienza, hiervandaan kan je een kabelbaan nemen naar boven. Vanaf waar de kabelbaan heen gaat kun je ervoor kiezen om naar boven te lopen of met een 4X4 naar boven te rijden. Als je ervoor kiest om te lopen, houdt er dan rekening mee dat je schoenen grijs worden door al het vulkanische gesteente waar je op loopt.

Siracusa

Siracusa is een havenstadje in het zuidoosten van Sicilië. Dit was in de Griekse oudheid een belangrijke kolonie van Athene. De Griekse invloed is tot op de dag van vandaag nog merkbaar in de architectuur van de stad. Buiten de prachtige Griekse invloeden in de stad is het eten er ook uitstekend. Als havenstad wordt er dagelijks verse vis vanuit de Middellandse Zee aangeleverd. Als je van heerlijke vis of andere lekkere zeedieren houdt is Sicilië een hele leuke bestemming, omdat het een eiland is, is er altijd verse toevoer van zeedieren. En belangrijk om in het achterhoofd te houden dat dit natuurlijk wel onderdeel van Italië is en het eten in Italië is natuurlijk altijd geweldig.

Trapani

Trapani is een stad in het noordwesten van Sicilië en ligt dus ver van Catania en Siracusa. Doordat de westkust van Sicilië is beïnvloed door verschillende Noord-Afrikaanse culturen, is er een groot verschil tussen het westen en het oosten van Sicilië. De leukste stad van de westkust is zonder twijfel Trapani in verband met de gezellige sfeer in het stadscentrum. Er zijn veel gezellige cafeetjes en restaurantjes waar je heel lekker kunt eten. Verwacht hier echter geen traditioneel Italiaanse gerechten, want er is zeker een sterke de Noord-Afrikaanse invloed in de Trapanese keuken.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Handige tips bij het kopen van verzenddozen

  Wanneer je een eigen webshop hebt, of juist zelfgemaakt sieraden verkoopt: een goede verpakking...

De eerste dag van de basisschool: wat mee te...

De eerste dag op de basisschool kan zowel spannend zijn voor kinderen en ouders....

De verwachting van het bedrijf Ripple

Er zijn meerdere cryptocurrencies waar je tegenwoordig in kan investeren. Sommige zijn erg bekend...

Hoe organiseer en bereid je je voor op een...

Het is bijna zover, de vakantie staat voor de deur en je hebt besloten...

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Categorieën

Comments