Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Neem gewoon eens tijd voor jezelf!

Net als de meeste mensen heb ik een druk leven. Naast een vaste baan en veel schrijfklussen, schrijf ik romans en op dit moment ben ik ook mantelzorger. Laten we eerlijk zijn, dan schiet ik tijd er toch meestal echt wel bij in. En dat merk je ook na verloop van tijd. Ik ben sneller moe, word ongeduldiger en soms moet je je echt naar bepaalde verplichtingen slepen. Het zijn die momenten dat je snakt naar een paar uurtjes op de bank voor mij. Gewoon niets doen omdat dat ook wel eens mag. Tijd nemen voor jezelf is voor veel mensen een lastige opgave. Het voelt egoïstisch en sommige mensen zeggen dat ook letterlijk tegen je. En dan doe je het toch maar weer niet.

Me, myself and I

In mijn jeugd was er een grote hit ‘Me, myself and I’. Ik heb dat nummer nog steeds op een verzamel cd en ik draai hem af en toe keihard in de huiskamer. Dat nummer herinnert me weer even aan wie ik ben en wat voor mij belangrijk is. Soms heb ik dat gewoon even nodig. Ik dans dan de kamer rond, over ik tijd gesproken. Alleen daardoor al voel ik me een stuk beter. Naarmate ik ouder word leer ik ook wel steeds beter ik tijd te nemen. Omdat ik me ook steeds beter realiseer dat ik meer voor anderen kan betekenen als ik zelf lekker in mijn vel zit. Egoïstisch? Nee, helemaal niet. Ik laad me op zodat ik straks weer vol energie er tegenaan kan. Daar hebben anderen alleen maar baat bij. Wat heeft iemand aan me als ik langdurig ben uitgeschakeld door een burn out, een steeds groter wordend probleem in onze gehaaste maatschappij. Dus ja, neem even die ik tijd. En hoe vul je die dan in? Nou, dat is voor iedereen anders.

Op de bank Gabor schoenen bestellen

Tja, ik ga dus online shoppen. Opzoek naar mijn favoriete Gabor schoenen. Dan heb ik gelijk weer het begin van een nieuwe garderobe. Maar ja, ik kan natuurlijk niet de hele dag door Gabor schoenen bestellen. Dus kijk ik lekker TV, lees een goed boek of schrijf een verhaal waar ik niets mee moet. Het maakt niet uit wat je doet, als jij er maar plezier in hebt. Plan gewoon een paar uur per week voor jou. Je hebt er recht op. En geniet ervan, het zal je goed doen.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

4 tips bij de aankoop van jouw hoortoestel

Je hebt besloten dat het tijd is om een hoortoestel aan te schaffen. Dat...

Categorieën

Comments