Neem gewoon eens tijd voor jezelf!

0
2426
Gabor schoenen

Net als de meeste mensen heb ik een druk leven. Naast een vaste baan en veel schrijfklussen, schrijf ik romans en op dit moment ben ik ook mantelzorger. Laten we eerlijk zijn, dan schiet ik tijd er toch meestal echt wel bij in. En dat merk je ook na verloop van tijd. Ik ben sneller moe, word ongeduldiger en soms moet je je echt naar bepaalde verplichtingen slepen. Het zijn die momenten dat je snakt naar een paar uurtjes op de bank voor mij. Gewoon niets doen omdat dat ook wel eens mag. Tijd nemen voor jezelf is voor veel mensen een lastige opgave. Het voelt egoïstisch en sommige mensen zeggen dat ook letterlijk tegen je. En dan doe je het toch maar weer niet.

Me, myself and I

In mijn jeugd was er een grote hit ‘Me, myself and I’. Ik heb dat nummer nog steeds op een verzamel cd en ik draai hem af en toe keihard in de huiskamer. Dat nummer herinnert me weer even aan wie ik ben en wat voor mij belangrijk is. Soms heb ik dat gewoon even nodig. Ik dans dan de kamer rond, over ik tijd gesproken. Alleen daardoor al voel ik me een stuk beter. Naarmate ik ouder word leer ik ook wel steeds beter ik tijd te nemen. Omdat ik me ook steeds beter realiseer dat ik meer voor anderen kan betekenen als ik zelf lekker in mijn vel zit. Egoïstisch? Nee, helemaal niet. Ik laad me op zodat ik straks weer vol energie er tegenaan kan. Daar hebben anderen alleen maar baat bij. Wat heeft iemand aan me als ik langdurig ben uitgeschakeld door een burn out, een steeds groter wordend probleem in onze gehaaste maatschappij. Dus ja, neem even die ik tijd. En hoe vul je die dan in? Nou, dat is voor iedereen anders.

Op de bank Gabor schoenen bestellen

Tja, ik ga dus online shoppen. Opzoek naar mijn favoriete Gabor schoenen. Dan heb ik gelijk weer het begin van een nieuwe garderobe. Maar ja, ik kan natuurlijk niet de hele dag door Gabor schoenen bestellen. Dus kijk ik lekker TV, lees een goed boek of schrijf een verhaal waar ik niets mee moet. Het maakt niet uit wat je doet, als jij er maar plezier in hebt. Plan gewoon een paar uur per week voor jou. Je hebt er recht op. En geniet ervan, het zal je goed doen.