Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Tijdelijke kapitaalinjectie: de zakelijke lening

Het kan voorkomen dat je als zelfstandige ondernemer wat extra geld nodig hebt. Er kunnen wat problemen spelen of je wilt juist een slimme investering doen die je nu net zelf niet kunt bekostigen. Een zakelijke lening kan dan interessant zijn. In deze blog lees je hier meer over.

Zakelijke versus persoonlijke lening

Wat is eigenlijk het verschil tussen een zakelijke lening en een persoonlijke lening? Dit verschil zit hem vooral in het feit dat de financiering ofwel persoonlijk of wel zakelijk wordt aangegaan. Bij een zakelijke lening of krediet is de onderneming hoofdelijk aansprakelijk, terwijl dit bij een persoonlijke lening gewoon jij als persoon bent.

Daarnaast kan er in sommige gevallen een afsluitprovisie in rekening gebracht worden in het geval van een zakelijke lening. Dit is bij een persoonlijke lening niet mogelijk. Daarbij zitten er grenzen aan een lening voor consumptieve doeleinden. Bij een zakelijke lening kan dit hoger oplopen.

Verder wordt een zakelijke lening niet geregistreerd bij het BKR omdat dit enkel geldt bij de kredieten die consumenten afsluiten. Schulden vanuit je bedrijf worden daarom ook niet meegenomen in die registratie.

Zakelijke lening via bank of online lenen

Nou kun je via de banken een zakelijke lening aanvragen, maar er zijn ook opties om online een zakelijke lening te nemen. Zo kun je dit bijvoorbeeld doen via BridgeFund. Bij Bridgefund kun je online een zakelijke lening aanvragen waarna deze zal worden gescand en je veel sneller dan bij traditionele aanvragen processen de lening kunt krijgen. Daar zitten dan verder geen afsluitkosten aan of aflosboetes, wel betaal je een maandelijkse rente.

Er zitten natuurlijk wel een aantal belangrijke voorwaarden aan het accepteren van de aanvraag. Er zal niet zomaar een zakelijke lening gegeven worden. Zo zou je als ondernemer in ieder geval ingeschreven moeten staan bij de KVK en een jaar je bedrijf hebben. Bovendien moet je een bepaalde omzet hebben en de lening zou naar een zakelijke rekening moeten. Dit zijn dus zeker zaken waar je rekening mee moet houden voordat je een aanvraag indient.

In ieder geval kan het soms een oplossing bieden wanneer je je als ondernemer even in zwaar water begeeft. Maar het kan zijn dat je vanwege een sterke toename in de vraag naar je producten wilt voorfinancieren of juist een product wilt vervangen en precies nu een goede deal kunt sluiten. Dit zijn allemaal goede redenen om te kijken naar een snelle kapitaalinjectie voor jouw onderneming.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Belangrijkste elementen van een camera lens

Wie professionele foto’s van hoge kwaliteit wilt maken, gebruikt hiervoor de juiste materialen. Denk aan...

Deze Italiaanse plekken zou je moeten bezoeken

Elke zomer trekken er honderdduizenden mensen naar andere Europese landen. Zo zoekt men het...

Een auto nodig? Dit zijn je opties!

Er zijn onwijs veel situaties denkbaar waarin het handig is om een auto tot...

Wespen bestrijden in het wespenseizoen

Ieder kind in Nederland is waarschijnlijk bang voor wespen, of in ieder geval een...

Wat is underlayment?

Bij een verbouwing komt meer kijken dan de meeste mensen op voorhand denken. Daarom...

Waarom geen verhuislift huren in Den Haag?

Als je spieren er al zeer van doen en de stress je naar je...

Categorieën

Comments