Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

3x waarom je móet besparen op zakelijke energie

Of je nu een zelfstandig ondernemer bent of wanneer je de baas bent van een groot kantoor met meerdere medewerkers: feit is dat we anno 2019 eigenlijk geen excuus meer hebben om niet over te stappen op duurzame energie. Een volledig bedrijfspand zorgt, samen met winkels en huizen, voor maar liefst 40% van de CO2-uitstoot. Wat mij betreft is dat een veel te hoog percentage. Kortom: tijd om je bedrijf te verduurzamen! Met het besparen op je zakelijke energie heb je al een goede eerste stap naar een groener kantoor. Dat is beter voor jezelf, voor het kantoor en vooral voor de wereld.

Investeren in een groener bedrijf levert geld op

Om je zakelijke energieverbruik een groenere stempel te geven, is het aan te raden om over te stappen op zonnepanelen, slimme meters, een waterpomp en/of andere investeringen met een duurzaam karakter. Wat we veel zien, is dat deze stap voor veel bedrijven net te groot is. Vaak hebben ze (nog) geen kennis van hoe zonnepanelen bijvoorbeeld werken en wat ze opleveren of vinden ze een investering veel te duur. Dat lijkt in het begin misschien ook zo, maar je moet weten dat investeren in een groener bedrijf uiteindelijk meer geld oplevert. Omdat je met bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp gebruik maakt van natuurlijke (gratis) bronnen bespaar je uiteindelijk geld op het opwekken van je energie.

Besparen is anno 2019 verplicht

Daarnaast is het goed om te weten dat bedrijven sinds het begin van 2019 verplicht zijn om iets met duurzaamheid te doen. Energie besparen staat hierbij hoog op de agenda. Je kunt als ondernemer zelfs boetes krijgen wanneer je niet kunt aantonen dat je bezig met bent besparen op energie. Des te meer reden dus om eens te investeren in groene energie en de toepassingen die daarbij horen. Weet je niet goed waar je moet beginnen of welke zakelijke energie je hierbij moet afsluiten? Geen probleem: de experts van Minder.nl helpen je graag bij het inzichtelijk maken van jouw energieverbruik. Op basis daarvan kun je zelf kijken hoe je het beste kunt besparen.

Groener bedrijf = meer klanten

Tot slot nog een hele goede reden waarom je als ondernemer zou moeten besparen op energie binnen je bedrijf: bedrijven waar duurzaamheid een grote rol spelen worden vaker gekozen door potentiële klanten dan bedrijven waarbij dat niet duidelijk is. Als bovenstaande redenen je niet hebben overgehaald dan moet dit laatste punt toch van groot belang zijn. Een bedrijf zonder klanten kan immers vaak niet lang blijven bestaan. Natuurlijk hoop ik dat je ook juist om de andere redenen erover na gaat denken hoe je gaat besparen op je zakelijke energie. Houd in je achterhoofd dat het niet alleen goed is voor je eigen zakelijke portemonnee, maar dat je ook de wereld een handje helpt.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments