3x waarom je móet besparen op zakelijke energie

0
1285
Zonnepanelen blauwe lucht

Of je nu een zelfstandig ondernemer bent of wanneer je de baas bent van een groot kantoor met meerdere medewerkers: feit is dat we anno 2019 eigenlijk geen excuus meer hebben om niet over te stappen op duurzame energie. Een volledig bedrijfspand zorgt, samen met winkels en huizen, voor maar liefst 40% van de CO2-uitstoot. Wat mij betreft is dat een veel te hoog percentage. Kortom: tijd om je bedrijf te verduurzamen! Met het besparen op je zakelijke energie heb je al een goede eerste stap naar een groener kantoor. Dat is beter voor jezelf, voor het kantoor en vooral voor de wereld.

Investeren in een groener bedrijf levert geld op

Om je zakelijke energieverbruik een groenere stempel te geven, is het aan te raden om over te stappen op zonnepanelen, slimme meters, een waterpomp en/of andere investeringen met een duurzaam karakter. Wat we veel zien, is dat deze stap voor veel bedrijven net te groot is. Vaak hebben ze (nog) geen kennis van hoe zonnepanelen bijvoorbeeld werken en wat ze opleveren of vinden ze een investering veel te duur. Dat lijkt in het begin misschien ook zo, maar je moet weten dat investeren in een groener bedrijf uiteindelijk meer geld oplevert. Omdat je met bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp gebruik maakt van natuurlijke (gratis) bronnen bespaar je uiteindelijk geld op het opwekken van je energie.

Besparen is anno 2019 verplicht

Daarnaast is het goed om te weten dat bedrijven sinds het begin van 2019 verplicht zijn om iets met duurzaamheid te doen. Energie besparen staat hierbij hoog op de agenda. Je kunt als ondernemer zelfs boetes krijgen wanneer je niet kunt aantonen dat je bezig met bent besparen op energie. Des te meer reden dus om eens te investeren in groene energie en de toepassingen die daarbij horen. Weet je niet goed waar je moet beginnen of welke zakelijke energie je hierbij moet afsluiten? Geen probleem: de experts van Minder.nl helpen je graag bij het inzichtelijk maken van jouw energieverbruik. Op basis daarvan kun je zelf kijken hoe je het beste kunt besparen.

Groener bedrijf = meer klanten

Tot slot nog een hele goede reden waarom je als ondernemer zou moeten besparen op energie binnen je bedrijf: bedrijven waar duurzaamheid een grote rol spelen worden vaker gekozen door potentiële klanten dan bedrijven waarbij dat niet duidelijk is. Als bovenstaande redenen je niet hebben overgehaald dan moet dit laatste punt toch van groot belang zijn. Een bedrijf zonder klanten kan immers vaak niet lang blijven bestaan. Natuurlijk hoop ik dat je ook juist om de andere redenen erover na gaat denken hoe je gaat besparen op je zakelijke energie. Houd in je achterhoofd dat het niet alleen goed is voor je eigen zakelijke portemonnee, maar dat je ook de wereld een handje helpt.