Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Moeten wij ons zorgen maken om onze oude dag?

De zorg voor ouderen was in 2018, en zal ook dit jaar weer één van de belangrijkste politieke punten zijn. Je hoeft de krant alleen maar open te slaan of er leest een discussie over de ouderenzorg. Er is veel ontevredenheid over de zorg voor ouderen, onder de ouderen zelf, maar ook onder de ‘gewone’ burger. Toch hebben wij in Nederland in principe niet te klagen over de zorg voor onze ouderen. Nederland is volgens vele één van de beste landen om oud in te worden. Zweden staat op nummer 1, gevolgd door Noorwegen en Duitsland. Nederland volgt op een keurige plek 4 van alle landen in de gehele wereld. Toch blijft de ouderenzorg gedurende verkiezingen één van de belangrijkste thema’s. De PVV bijvoorbeeld wil minder bezuinigingen in de ouderenzorg en meer verplegers en verpleegsters. De VVD, de grootste partij van het land, vindt dat de levenskwaliteit de norm moet zijn in verpleeghuizen. De SP vindt juist weer dat de zorg kleinschaliger en persoonlijker moet en dat er kosten bespaard kunnen worden door rollators of scootmobielen te hergebruiken.

Zorgvoorzieningen

Hugo Borst, de bekende (sport)columnist, schonk in 2013 meer aandacht aan de ouderenzorg door een manifest voor betere pleegzorg. Sindsdien is er in de politiek en het nieuws ook meer aandacht aan geschonken. Dit is positief voor de ouderen in Nederland. Het resultaat is dat ouderen die intensieve zorg (gedurende 24 uur) nodig hebben, terecht kunnen in een verpleeghuis. Het idee is dat ouderen met gedeeltelijke thuis blijven wonen en ook hulp krijgen van familie en buren. Toch zijn er erg veel ontslagen gevallen in de thuiszorg, een zorgwekkend verschijnsel. Vereenzaming onder ouderen is daarom een groot probleem geworden, omdat er simpelweg te weinig mensen over de vloer komen. Sommige ouderen zitten wekenlang zonder bezoek van familie of bekenden. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren verschillende initiatieven geweest tegen eenzaamheid onder ouderen. Ook organisaties als de Postcodeloterij schenken jaarlijks veel geld aan ouderenzorg. Ook studenten zetten zich meer dan ooit in voor ouderen door wekelijks een bezoek te brengen aan een ouder persoon. Zo lang deze liefdadigheidsinitiatieven voort blijven bestaan, zal de eenzaamheid onder ouderen beperkt blijven.

Pensioenregeling

De pensioenregeling zal in 2019 grotendeels hetzelfde blijven. Toch hebben kleine veranderingen een positief effect op jouw pensioen. Wanneer je meerdere banen gedurende je leven hebt gehad, worden deze pensioenen bij overstap naar een andere werkgever automatisch samengevoegd. Voorheen werden tussentijdse uitbetalingen gedaan. Het voordeel is dat je nu meer pensioen op bouwt voor later en je volop kunt genieten op je oude dag.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

4 tips bij de aankoop van jouw hoortoestel

Je hebt besloten dat het tijd is om een hoortoestel aan te schaffen. Dat...

Categorieën

Comments