Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Op het water leven is ons leven

Als echte zeil fan durf ik tegen iedereen te zeggen dat het gevoel op het water zoveel vrijheid geeft. Het water is van zichzelf al rustgevend maar het dobberen met de boot maakt mij altijd zo rustig en gelukkig. Ik ben als kind al opgegroeid op de zeilboot, als het niet regende of stormde dan waren wij te vinden op de boot. We sliepen er ook regelmatig en in de zomermaanden trokken wij weken met de boot door heel Europa.
Door de zeilsport heb ik ook mijn man leren kennen, hij is net zo opgegroeid op de boot als ik. Ik heb hem ontmoet toen ik 16 jaar was, inmiddels zijn we nu al 28 jaar gelukkig getrouwd.

 

 

Generatiedingetje

Onze kinderen, inmiddels als volwassen en zelf al moeder, zijn door onze keuze ook opgegroeid op de boot. 1 dochter kon op een eind alleen nog maar in de boot slapen en niet op het vaste land. Het gemis van de golven van het water was te groot. Haar bed was stil en daardoor kon zij niet in slaap komen. Onze jongste zoon heeft een verstandelijke beperking wat gepaard gaat met onbegrip en heftige emoties maar op de boot lijkt het allemaal weg te zijn gevallen. Hij kan zichzelf zijn op het water, een rustige jongen met een hart van goud.
Ons leven is eigenlijk op het water zijn. Niet alleen in de zomermaanden maar ook in de herfst vinden wij het erg prettig. Daarbij is het wel belangrijk om de juiste kleding aan te schaffen omdat het anders gewoon te koud is.

 

Jaarlijks shoppen voor een outfit

Voor de zeilsport zijn er speciale kledingstukken ontworpen, neem bijvoorbeeld de zeiljas, deze jas is gewoon warmer maar vooral waterafstotend. De zeiljas zelf is niet echt bepaald modieus maar stel er komt wat water de boot op tegen jou aan, is er niks aan de hand. Daarnaast heb je ook zeilbroeken van dezelfde stof gemaakt. Alle kleding is belangrijk maar vooral ook de schoenen. Het is in de herfst niet te voorkomen dat je dek nat wordt door het condens maar het wordt ook behoorlijk glad. Daarom zijn schoenen met goede grip erg belangrijk.
Onze kinderen vinden het ook een erg leuk uitje, shoppen voor de speciale kleding. De kinderen zijn allebei al volwassen en mijn dochter is al moeder maar toch gaan ze ieder jaar mee met de aanhang en kinderen. We maken er meestal echt een dag uit van, eerst een heerlijke lunch, daarna winkelen tot we een ons wegen en daarna met zijn alle naar onze vaste restaurant voor een heerlijke kaasfondue!

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Belangrijkste elementen van een camera lens

Wie professionele foto’s van hoge kwaliteit wilt maken, gebruikt hiervoor de juiste materialen. Denk aan...

Deze Italiaanse plekken zou je moeten bezoeken

Elke zomer trekken er honderdduizenden mensen naar andere Europese landen. Zo zoekt men het...

Een auto nodig? Dit zijn je opties!

Er zijn onwijs veel situaties denkbaar waarin het handig is om een auto tot...

Wespen bestrijden in het wespenseizoen

Ieder kind in Nederland is waarschijnlijk bang voor wespen, of in ieder geval een...

Wat is underlayment?

Bij een verbouwing komt meer kijken dan de meeste mensen op voorhand denken. Daarom...

Waarom geen verhuislift huren in Den Haag?

Als je spieren er al zeer van doen en de stress je naar je...

Categorieën

Comments