Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Op reis met mijn klamboe

Hoe weet ik dat de zomer is aangebroken? Niet door de hete zomerzon. Niet door het straaltje zweet dat iedere middag langs mijn rug sijpelt. Niet vanwege de lichte hoofdpijnen, als je te lang in te zon hebt gezeten, de sproetjes, of de vage geur van barbeques die je overal ruikt. Ik weet dat de zomer is aangebroken, wanneer ik ‘s nachts ineens gezoem rond mijn hoofd hoor. Dat klopt; het is weer muggentijd! Een verschrikkelijke tijd, waar bijna iedereen onder lijd (hé dat rijmt)! De ene persoon is wat  gevoeliger voor muggen dan de ander; zo heeft mijn partner nooit ergens last van. Dit omdat mijn partner overal doorheen slaapt zelfs als als er midden in de nacht een stofzuiger aangaat in de kamer, maar ook omdat muggen mijn partner niet prikken. Niet als ik er bij lig, in ieder geval. Voor een of andere reden, moeten ze mij altijd hebben. Zoemen, rondvliegen, ze kunnen niet wachten om je te prikken en nare jeukende bulten te geven. Ik haat ze. Mijn oplossing  is gelukkig heel eenvoudig, en ik haal hem elke zomer weer uit de kast; de klamboe!

Waar we ook naartoe gaan in de zomer, ik neem mijn meeneem klamboe gewoon lekker mee. Of we nou kamperen in een mooi natuurpark, of een huisje in Frankrijk of Italië hebben, ik wil gewoon altijd mijn klamboe bij me hebben. Hotels en bed & breakfasts hebben deze negen van de tien keer niet zelf op de kamer. Of je moet een super luxe hotel boeken waarbij de klamboe meer decoratief is (als hemelbed ofzo) dan functioneel. De functie van een klamboe is heel simpel; beestjes erbuiten houden. In sommige landen zoals Thailand en Indonesië, moet je echt oppassen voor muggen en andere steekvliegen. Deze kunnen je namelijk gemene ziektes en bacteriën overbrengen, zoals Dengue en Malaria. Getver! Overdag kun je je goed insmeren met Deet of een ander insmeer middel, en ‘s avonds op het terras steek je lekker een citronella kaars aan. Maar muggen en steekvliegen komen af op warmte, geur (zweet, bloed) en licht. Pas dus sowieso goed op dat je niet de ramen of balkon deuren open laat met een lampje aan, voor je het weet wemelt het in je kamer van de muggen. En dan kan je al helemaal geen kant meer op; behalve de klamboe ophangen. Had jij er nu ook maar één in je tas he? Dat kan!

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Waarom geen verhuislift huren in Den Haag?

Als je spieren er al zeer van doen en de stress je naar je...

Waarom geen verhuislift huren in Den Haag?

Als je spieren er al zeer van doen en de stress je naar je...

Fitness Den Haag is goed voor je lijf en...

Wat hebben we het sporten gemist het afgelopen jaar. Misschien ben jij ook wel...

Trap alle stress van je af bij Kickboksen Den...

We hebben het afgelopen jaar onder grote stress geleefd. Natuurlijk hoefden we minder op...

Op vakantie in eigen land? Hier wil je naar...

Wil jij er graag even tussenuit voor een kleine break of om gewoon even...

Gratis wedden op de Eredivisie: doe je mee?

In Nederland houden we massaal van voetbal. De eredivisie wordt dan ook ieder seizoen...

Categorieën

Comments