Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Op reis met mijn klamboe

Hoe weet ik dat de zomer is aangebroken? Niet door de hete zomerzon. Niet door het straaltje zweet dat iedere middag langs mijn rug sijpelt. Niet vanwege de lichte hoofdpijnen, als je te lang in te zon hebt gezeten, de sproetjes, of de vage geur van barbeques die je overal ruikt. Ik weet dat de zomer is aangebroken, wanneer ik ’s nachts ineens gezoem rond mijn hoofd hoor. Dat klopt; het is weer muggentijd! Een verschrikkelijke tijd, waar bijna iedereen onder lijd (hé dat rijmt)! De ene persoon is wat  gevoeliger voor muggen dan de ander; zo heeft mijn partner nooit ergens last van. Dit omdat mijn partner overal doorheen slaapt zelfs als als er midden in de nacht een stofzuiger aangaat in de kamer, maar ook omdat muggen mijn partner niet prikken. Niet als ik er bij lig, in ieder geval. Voor een of andere reden, moeten ze mij altijd hebben. Zoemen, rondvliegen, ze kunnen niet wachten om je te prikken en nare jeukende bulten te geven. Ik haat ze. Mijn oplossing  is gelukkig heel eenvoudig, en ik haal hem elke zomer weer uit de kast; de klamboe!

Waar we ook naartoe gaan in de zomer, ik neem mijn meeneem klamboe gewoon lekker mee. Of we nou kamperen in een mooi natuurpark, of een huisje in Frankrijk of Italië hebben, ik wil gewoon altijd mijn klamboe bij me hebben. Hotels en bed & breakfasts hebben deze negen van de tien keer niet zelf op de kamer. Of je moet een super luxe hotel boeken waarbij de klamboe meer decoratief is (als hemelbed ofzo) dan functioneel. De functie van een klamboe is heel simpel; beestjes erbuiten houden. In sommige landen zoals Thailand en Indonesië, moet je echt oppassen voor muggen en andere steekvliegen. Deze kunnen je namelijk gemene ziektes en bacteriën overbrengen, zoals Dengue en Malaria. Getver! Overdag kun je je goed insmeren met Deet of een ander insmeer middel, en ’s avonds op het terras steek je lekker een citronella kaars aan. Maar muggen en steekvliegen komen af op warmte, geur (zweet, bloed) en licht. Pas dus sowieso goed op dat je niet de ramen of balkon deuren open laat met een lampje aan, voor je het weet wemelt het in je kamer van de muggen. En dan kan je al helemaal geen kant meer op; behalve de klamboe ophangen. Had jij er nu ook maar één in je tas he? Dat kan!

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments