Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Bereik meer met een goede personeelsplanning

Personeel is tegenwoordig schaars. Allereerst betekent dat je met minder mensen vaak meer werk moet doen. Maar ook dat je een grotere uitdaging hebt om je personeel tevreden te houden. Er zijn veel vacatures dus de verleiding om over te stappen is groot. In deze tijd is een goede personeelsplanning dus essentieel om het aanbod van het werk goed te managen. Er zijn meerdere manieren om er een goede personeelsplanning op na te houden. De meest voorkomende is een cyclus waarbij je vier stappen doorloopt. Het komt erop neer dat je verder vooruit kijkt om het werkaanbod in beeld te brengen en dat goed managed. We vertellen er meer over in dit blog.

De vier stappen beschreven

De eerste stap in de werkwijze die we hierboven beschreven is de zogenaamde forecasting. Een belangrijke stap om meer vooruit te kijken in het werkaanbod dat op je af komt. Als je deze stap goed doet dan betekent dat automatisch dat er een inzicht is die ervoor gaat zorgen dat je met betrekking tot de uitvoering van dit werk minder achter de feiten gaat aanlopen. Het vervolg van deze stap is dat je naar de capaciteit binnen je bedrijf gaat kijken. Wie heb je om het werk uit te voeren en wat kunnen ze precies? Daarmee ontstaat er ook een beeld hoe lang het gaat duren voordat je het aangeboden werk verwerkt hebt. De derde stap is bekijken wie er wanneer is en dit is ook de stap dat je werk concreter kunt gaan inplannen. De laatste stap is vervolgens het maken van het zogenaamde werkrooster. Deze heeft als doel om voor alle medewerkers inzichtelijk te maken wie wanneer werkt, maar ook welk werk je gaat uitvoeren. En op die manier is de cyclus rond en kan je voor een volgende periode beginnen met deze cyclus.

De voordelen van een goede personeelsplanning

Deze voordelen zijn uiteraard voornamelijk open deuren. Belangrijkste is dat je efficiënter je werk gaat doen. Je bent met een goede personeelsplanning in staat de pieken uit het werkaanbod te halen. Voor je bedrijf is dit beter, maar belangrijker je bent veel beter in staat om de verwachting richting je klant te managen. Doordat je pieker er meer uit zijn zullen medewerkers minder werkdruk gaan ervaren. Dit komt je medewerkerstevredenheid te goede. Een ander aspect die je medewerkerstevredenheid ten goede komt is het feit dat je beter in staat bent medewerkers in te delen op hetgeen ze goed in zijn.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments