Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Het grote onderhoud van je visgraat vloer

Als je in het bezit bent van een visgraat vloer weet je zeker dat je een schitterende, moderne en speelse vloer in je woning hebt liggen. Steeds meer mensen kiezen hiervoor, want deze vloer past bij ieder interieur en geeft je huis een extra mooie look. Naast het feit dat het een prachtige vloer is die helemaal naar jouw smaak gelegd kan worden heeft de visgraat vloer nog een groot voordeel. Als je deze vloer hebt liggen zal je namelijk merken dat hij heel weinig onderhoud vergt. Toch is het af en toe verstandig om de grote onderhoudsronde toe te passen, zodat hij er weer als nieuw uit komt te zien.

Start met een grondige schoonmaakronde

Waar begin je als je je visgraat vloer een keer flink onder handen wil nemen? Ten eerste zorg je ervoor dat de vloer, voor zover mogelijk, leeg is. Stapel je meubels op en zet ze in een andere ruimte. Daarna is het natuurlijk belangrijk dat je je vloer goed schoonmaakt. Ga dus grondig met de stofzuiger aan de slag voor het oppervlakkige vuil en dweil daarna je visgraat vloer om aangekoekt vuil te verwijderen.

Het schuren van de visgraat vloer

De volgende stap is het schuren van de vloer. Dit is echt precisie werk, dus het is zeer aan te raden dit door een vakman of –vrouw te laten doen. Het verkeerd schuren van je visgraat vloer kan namelijk flink wat schade veroorzaken aan de vloer. Bij het schuren wordt er gebruik gemaakt van verschillende korrels, zodat de oude olie of lak goed van de visgraat vloer wordt verwijderd en alle oneffenheden worden geëgaliseerd. Uiteraard moet dit in de juiste volgorde gebeuren, dus het is niet slim om dit als leek zijnde zelf te doen.

Een nieuwe lak- of olielaag

Ten slotte is het zaak om een nieuwe lak- of olielaag op de visgraat vloer aan te laten brengen. Ook dit laat je door een professional doen, want dit is ook een maatwerk klus. Gemiddeld wordt de lak twee keer en de olie drie keer aangebracht. Nadat de toplaag goed is uitgehard kan je je meubels op de juiste plek terugzetten. Je zal zien dat de vloer na deze behandeling er echt weer als nieuw uit ziet. Alle oneffenheden zijn weg en met de nieuwe afwerklaag ziet je visgraat vloer er weer perfect uit. Je zal van deze uitgebreide onderhoudsronde jarenlang plezier hebben.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments