Verschillende gerechten uit heel de wereld

0
1734
curcuma

In Nederland kennen we het allemaal wel, aardappels, vlees en groente is de echte Nederlandse pot. Maar om dat nou elke dag in de week te eten daar wordt je ook een beetje moe van op een gegeven moment. Daarom is het leuk om af en toe ook is wat te eten uit een andere wereld. Van de oosterse wereld tot de westerse wereld, het kan allemaal. Het is ook handig voor op vakantie. Als je nou al weet waar je naar toe gaat kan je al wat kennis op doen van het soort eten wat ze daar serveren. Zo kom je niet voor een grote verassing te staan.

Aziatische gerechten

De Aziatische keuken omvat de keukens van het Verre Oosten. De keukens in deze regio zijn voornamelijk beïnvloed door het boeddhisme, hindoeïsme en de islam. Het hoofdgerecht heeft bijna altijd te maken met rijst. In Azië eten ze de rijst vaak met verschillende Curry’s. Een curry is eigenlijk een soort ( pittige ) pasta wat je door je vlees of kip doet. Door de curry pasta krijgt je gerecht een eigen smaak en kan je het zelf zoveel mogelijk op smaak brengen als je maar wilt. Wat natuurlijk ook erg bekend is zijn de noedels. Deze serveren ze vaak met gamba’s en een lekkere zoete wok saus. In de Aziatische keuken koken ze met erg veel verschillende kruiden. 2 veelvoorkomende kruiden zijn kerrie en curcuma. Allebei de kruiden zijn geel en zijn allebei redelijk pittig van smaak.

Europese gerechten

Ook een hele lekkere keuken is de Europese keuken. Als eerste hebben we de bekende Italiaanse keuken. In Nederland kan je natuurlijk ook verschillende Italiaanse gerechten eten maar in Italië zelf zijn ze toch echt het lekkerst. Van een heerlijke pizza margarita tot een smeuïge risotto. Een bekend kruid die in bijna elk Italiaans gerecht wel zit is oregano. Een bekend Duits gerecht is de sauerbraten. Dit is een soort vlees dat is gemarineerd in wijn, azijn, specerijen en kruiden. Vaak wordt sauerbraten geserveerd met een soort kool en knödel, aardappelknoedel, en natuurlijk een biertje. Een favoriet gerecht in Kroatië is fritule. Dit zijn kleine gefrituurde balletjes gemaakt van meel en rozijnen, die op smaak worden gebracht met rum en citroenschil. Ze lijken eigenlijk op een kleinere versie van onze oliebollen, maar worden vooral rond de kerstdagen gemaakt en gegeten. Een erg bekend gerecht vanuit Spanje is natuurlijk paella. Het belangrijkste ingrediënt is rijst, vaak worden er verschillende zeevruchten aan toe gevoegd en soms ook nog kip. De paella wordt op smaak gemaakt en verschillende groentes en kruiden zoals erwten, paprika en saffloerolie.