Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Waar moet je opletten bij het kopen van een fiets?

Op zoek naar een dames stadfiets? Dat kan soms lastiger zijn dan verwacht. Waar vroeger maar één of twee opties bestonden, kun je tegenwoordig al uit vele verschillende type fietsen kiezen laats staan hoe hij er uit ziet. Een goede tip om goed voorbereid een keuze te maken is informatie opzoeken online erg handig. Zo krijg je heel makkelijk en simpel en overzichtelijk een overzicht van alles wat er is. Door simpelweg: ‘stadsfiets dames’ in te typen kom je al een heel eind. Toch kan het soms lastig zijn waar je precies op moet letten omdat je dan ook weer niet de fiets in het echt kunt zien. Lees hieronder waar je op kunt letten bij het zoeken naar een nieuwe fiets.

Wat voor soort fiets.

Stap één is natuurlijk dat je opzoek moet gaan naar wat voor soort fiets je wilt. Er is natuurlijk veel keuze! Van stadfiets tot toerfiets en meer. Om deze keuze goed te kunnen maken is het verstandig om na te gaan waarvoor jij jouw nieuwe fiets gaat gebruiken. Zal dit vooral zijn voor af en toe een boodschap en eventueel u van a naar b te brengen, of bent u van plan om hem te gaan gebruiken voor langere afstanden en fietstochten. Dit bepaalt toch al de luxe die uw fiets zal hebben en of eventuele versnellingen of bagagedragers een pré zullen zijn voor u.

Framemaat.

Wanneer u er eenmaal uit bent wat voor soort fiets u zou willen, kunt u kijken naar de juiste framemaat. Dit is erg belangrijk omdat het zo zadelpijn, knieklachten, rugpijn of schouderpijn al voorkomen. Een vuistregel die u zou kunnen gebruiken is dat de maat van het frame zo een 2/3 van de binnen beenlengte moet zijn, dit wel gemeten vanaf de lies tot aan de onderkant van uw voet. Weet wel dat dit maar een indicatie is en bij twijfel is het aan te raden toch even bij de fietsenmaker langs te gaan.

Breedte van de velgen.

Het kijken naar de breedte van de velg heeft te maken met het comfort, snelheid en gewicht van de fiets. Zo geeft een dikkere band meer comfort en meer evenwicht, wel zou je dan een wiel moeten nemen met bredere velgen om het zo beter compatibel met elkaar te krijgen.  Een klassieke stadsfietsband heeft een dikte tussen de 30 tot 45 mm en biedt een prima compromis tussen snelheid, gewicht en comfort. Echter kun je er hier niet onverhard mee fietsen.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Handige tips bij het kopen van verzenddozen

  Wanneer je een eigen webshop hebt, of juist zelfgemaakt sieraden verkoopt: een goede verpakking...

De eerste dag van de basisschool: wat mee te...

De eerste dag op de basisschool kan zowel spannend zijn voor kinderen en ouders....

De verwachting van het bedrijf Ripple

Er zijn meerdere cryptocurrencies waar je tegenwoordig in kan investeren. Sommige zijn erg bekend...

Hoe organiseer en bereid je je voor op een...

Het is bijna zover, de vakantie staat voor de deur en je hebt besloten...

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Categorieën

Comments