DNA test vaderschap: ken je afkomst

  0
  1231

  Ik ben geïnteresseerd in heel veel dingen. Daarom ben ik ook dit blog begonnen. Ik vind het erg leuk dingen uit te zoeken en die met jou, de lezer, te delen. De laatste tijd ben ik veel bezig met mijn eigen afkomst. Als kind ben je daar niet zo mee bezig, het is zoals het is, maar naarmate je ouder wordt, komen de vragen. Dat kwam vooral door die programma’s waarin bekende Nederlanders opzoek gaan naar hun voorvaderen. Dan blijken ze opeens af te stammen van Karel de Grote of zo. Kijk, dat vind ik gaaf. En het is ook een heel leuk verhaal op verjaardagen en in de kroeg. Nu is de kans dat ik afstam van Karel de Grote niet zo heel groot. Mijn vader heeft een hele stamboom van ons geslacht in twee hele dikke boeken en die staan vol met landarbeiders afkomstig uit Brabant. Niets geen koninklijk bloed voor mij. Maar goed, dat geeft niet. Ik weet heel veel van mijn geschiedenis en dat is erg leuk. Ik ben zelfs in het dorp geweest waar mijn voorvaderen vandaan komen. En het is apart je in te beelden dat daar je familie, want dat zijn ze toch, ooit over de straten liep. Maar wat als je niet weet wie je vader is? Of wat je achtergrond is?

  DNA test vaderschap: weet wie je bent

  Genoeg kinderen en volwassenen leven in onzekerheid over hun afkomst. Voor hen geen lange reeks aan stambomen. Ze weten vaak niet eens wie hun vader is. Dat is voor veel van hen een moeilijke en onverteerbare gedachte. Ze voelen zich ontworteld en ik kan me er iets bij voorstellen. Het is fijn te weten waar je roots liggen, het geeft je houvast. Het is dan ook belangrijk om te achterhalen wie je vader is. Gelukkig kan dat tegenwoordig steeds makkelijker met een DNA test vaderschap, die je gewoon online bestelt en die je, indien je de test niet als wettelijk argument wilt gebruiken, gewoon zelf kunt afnemen. Vaak heb je al binnen een week de zo gewenste antwoorden.

  Onderzoek je afkomst

  Dus heb je vermoedens, wil je weten wie je vader is en de mogelijke vader is bereid tot meewerken, aarzel dan niet en bestel de DNA test vaderschap online. Het kan veel duidelijkheid geven en onzekerheden wegnemen. En wie weet kun je vandaaruit opzoek naar jouw roots, naar de oorsprong van jouw familie. Want dat is iets moois om te weten en om door te geven aan je eigen kinderen.