Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Zonder financiële moeite een eerste starterswoning

Momenteel is de woningmarkt ontzettend krap in Nederland, en de verwachting is dat dat in de komende jaren niet zal veranderen. Zelfs in 2030 wordt er nog steeds verwacht dat er meer dan 200.000 woningen te kort zullen zijn. Veel jonge mensen die momenteel de woningmarkt opkomen hebben dan ook moeite met het vinden van een eerste koopwoning. Toch is dit belangrijk want op tijd beginnen aan een koopwoning kan een groot voordeel zijn in je financiële toekomst. De meeste mensen die met pensioen gaan hebben bijvoorbeeld veel van hun geld in het huis zitten en gaan kleiner wonen om geld vrij te maken. Veel jonge starters willen dus graag de woningmarkt betreden maar redden dit niet altijd financieel. Daarom bespreken we in dit artikel tips om zonder financiële moeite een eerste starterswoning te kunnen kopen.

Minimaliseer schulden

Doordat de basisbeurs is afgeschaft en we nu zijn overgegaan op een leenstelsel, komen bijna alle studenten met een studieschuld van de studie af. Deze studieschuld is geen gigantisch probleem aangezien je een lange periode krijgt om hem terug te betalen en er vooralsnog ook geen rente op gezet is, maar het heeft wel een grote invloed op de maximale hypotheek die je kunt krijgen. Voor studenten is het dus belangrijk om de studieschuld zo laag mogelijk te houden. Op deze manier kun je na de start van je carrière makkelijker een huis kopen. Een van de beste manieren om je studieschuld te minimaliseren is zo snel mogelijk af te studeren. Natuurlijk is het ook ontzettend fijn als je wat hulp krijgt van je ouders.

Flink sparen

Logischerwijs is het belangrijk om te sparen voor een eerste huis. Toch merken veel starters aan het begin van hun carrière dat wanneer ze voor het eerst een beter salaris krijgen bij een betaalde baan, ze ook meteen een hoger uitgavenpatroon krijgen. Maar als je als tijdens de eerste jaren van je carrière het uitgavenpatroon van een student blijft aanhouden zul je op hoog tempo sparen. Op deze manier zul je in een betere situatie de woningmarkt opstappen.

Huis opknappen en inrichten

Wanneer je een huis aanschaft dan zal dat een flinke investering zijn op zichzelf, Maar de meeste huizen komen niet in perfecte staat en al ingericht op een presenteerblaadje. In het budget voor de aankoop van het huis zul je dus ook nog ruimte moeten houden voor het opknappen en inrichten van je woning. Sommige dingen kun je zelf doen, denk bijvoorbeeld aan verven en andere klusjes. Sommige dingen zullen ook gratis gedaan worden. Laminaat gratis gelegd wordt door veel vloerbedrijven aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan de Laminaatexpert. Verder zul je voor sommige klussen toch echt ruimte moeten houden in je budget.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Hoe krijg ik de beste lening?

Wanneer we in een financieel lastige situatie zitten, kan er wel een lening gebruikt...

Chiropractie als alternatieve geneeswijze

In Nederland hebben ruim 2 miljoen dagelijks last van nek en rug klachten. Wanneer...

Het perfecte cadeau voor mijn kleine zus

Afgelopen zomer heeft mijn zusje Lisa een verschrikkelijke periode moeten doormaken. Ze heeft namelijk...

5 tips die jou helpen bij het afvallen!

Mensen die willen afvallen zijn op zoek naar de gouden tip hoe je snel...

Inspiratie voor leuke cadeaus

Het is een lastige periode om inspiratie op te doen voor cadeaus. In de...

De juiste beveiliging voor je winkelpand!

De decembermaand is weer aangebroken! Voor de winkeliers is dit altijd een erg succesvolle...

Categorieën

Comments