De pandemie

0
1188

Je kunt er niet omheen, ons leven wordt al bijna een jaar beheerst door de Corona pandemie. Wereldwijd zijn miljoenen mensen getroffen door het virus. Ons leven bestaat nu vooral uit beperkingen en maatregelen die we zelf moeten nemen. Gesloten horeca, winkels, kappers en schoonheidsspecialistes het zijn zware tijden voor ondernemers. Daarnaast werken veel mensen vanuit huis of zijn hun baan verloren door Corona. De maatregelen zijn allemaal nodig om het virus terug te dringen en uiteindelijk te verslaan. De ziekenhuizen en ic’s zijn al maanden overbelast en dagelijks overlijden er vele mensen ten gevolge van het virus. Zonder de maatregelen zou het leed helemaal niet te overzien zijn geweest. Door de oversterfte is de werkdruk in de uitvaartbranche ook enorm toegenomen. Alle zeilen moeten worden bijgezet om de uitvaartzorg te kunnen bieden die ze altijd gewend geweest zijn. Alles wordt gedaan om de overledenen een waardig afscheid te kunnen bieden.

De uitvaartondernemer

Op het moment van overlijden kunnen je nabestaanden contact opnemen met de uitvaartondernemer. In een persoonlijk gesprek zal de uitvaartverzorger alle mogelijkheden doornemen met je nabestaanden. Hoe verdrietig het overlijden ook is, als je weet dat je een mooie uitvaart kan regelen voor je overleden dierbare dan wordt dat een onuitwisbare mooie herinnering. Op de dag van de uitvaart zal alles tot in de puntjes geregeld zijn door de uitvaartverzorger. Familie en vrienden kunnen zo op een waardige manier afscheid nemen. Na afloop van de uitvaart is er nog gelegenheid om bij te praten met de genodigden. Vaak worden op dat moment alle mooie herinneringen opgehaald die je met de overledene hebt meegemaakt. Ondanks het verdriet is dat dan toch een waardig en iets luchtiger einde van de dag.

Uitvaartverzekering

Als je zeker wilt zijn van een mooie uitvaart voor jezelf dan is het van belang dat je daar tijdens je leven zelf alvast wat zaken voor regelt. De meeste mensen besluiten zich te verzekeren voor de kosten die een uitvaart met zich meebrengt. Er zijn ook mensen die zelf geld sparen en apart zetten om de kosten die gaan komen te dekken.  Je nabestaanden zullen na je overlijden je begrafenis regelen. Om te voorkomen dat je nabestaanden niet weten hoe je het gewild zou hebben is het belangrijke om een aantal zaken te bespreken en vast te leggen. Het is belangrijk dat je je wensen kenbaar maakt bij een uitvaartverzorger, bijvoorbeeld met een wilsverklaring. In dit document omschrijf je hoe je je uitvaart geregeld wilt hebben. Je wilsverklaring kan zo uitgebreid zijn als je dat zelf wilt.