Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

De pandemie

Je kunt er niet omheen, ons leven wordt al bijna een jaar beheerst door de Corona pandemie. Wereldwijd zijn miljoenen mensen getroffen door het virus. Ons leven bestaat nu vooral uit beperkingen en maatregelen die we zelf moeten nemen. Gesloten horeca, winkels, kappers en schoonheidsspecialistes het zijn zware tijden voor ondernemers. Daarnaast werken veel mensen vanuit huis of zijn hun baan verloren door Corona. De maatregelen zijn allemaal nodig om het virus terug te dringen en uiteindelijk te verslaan. De ziekenhuizen en ic’s zijn al maanden overbelast en dagelijks overlijden er vele mensen ten gevolge van het virus. Zonder de maatregelen zou het leed helemaal niet te overzien zijn geweest. Door de oversterfte is de werkdruk in de uitvaartbranche ook enorm toegenomen. Alle zeilen moeten worden bijgezet om de uitvaartzorg te kunnen bieden die ze altijd gewend geweest zijn. Alles wordt gedaan om de overledenen een waardig afscheid te kunnen bieden.

De uitvaartondernemer

Op het moment van overlijden kunnen je nabestaanden contact opnemen met de uitvaartondernemer. In een persoonlijk gesprek zal de uitvaartverzorger alle mogelijkheden doornemen met je nabestaanden. Hoe verdrietig het overlijden ook is, als je weet dat je een mooie uitvaart kan regelen voor je overleden dierbare dan wordt dat een onuitwisbare mooie herinnering. Op de dag van de uitvaart zal alles tot in de puntjes geregeld zijn door de uitvaartverzorger. Familie en vrienden kunnen zo op een waardige manier afscheid nemen. Na afloop van de uitvaart is er nog gelegenheid om bij te praten met de genodigden. Vaak worden op dat moment alle mooie herinneringen opgehaald die je met de overledene hebt meegemaakt. Ondanks het verdriet is dat dan toch een waardig en iets luchtiger einde van de dag.

Uitvaartverzekering

Als je zeker wilt zijn van een mooie uitvaart voor jezelf dan is het van belang dat je daar tijdens je leven zelf alvast wat zaken voor regelt. De meeste mensen besluiten zich te verzekeren voor de kosten die een uitvaart met zich meebrengt. Er zijn ook mensen die zelf geld sparen en apart zetten om de kosten die gaan komen te dekken.  Je nabestaanden zullen na je overlijden je begrafenis regelen. Om te voorkomen dat je nabestaanden niet weten hoe je het gewild zou hebben is het belangrijke om een aantal zaken te bespreken en vast te leggen. Het is belangrijk dat je je wensen kenbaar maakt bij een uitvaartverzorger, bijvoorbeeld met een wilsverklaring. In dit document omschrijf je hoe je je uitvaart geregeld wilt hebben. Je wilsverklaring kan zo uitgebreid zijn als je dat zelf wilt.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Hoe ga je om met een traumatische ervaring?

Een traumatische ervaring kan een grote impact hebben op je dagelijkse leven. Het duurt...

Visum weetjes als je naar Suriname reist

Door de pandemie is het voor reizigers af te raden om verre reizen te...

Meer smaak met restaurantwijnen

De feestdagen komen er binnenkort weer aan, je wilt dan natuurlijk een lekker wijntje...

Meer plezier in bed: dit kan je doen

Een lange relatie kan als gevolg hebben dat de slaapkamer een steeds minder spannendere...

Een Parajumpers jas kopen

Wil je een jas kopen van een bekend merk? Dan kun je overwegen om...

Wat zijn ontwikkel assessments en wat zijn selectie assessments?

Als je voor het eerst een assessment moet gaan doen zal je je afvragen...

Categorieën

Comments